Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Motion och träning kan vara många saker

11 april 2016

Ja, jämskotta vad man kan hitta på när solen skiner och mannen har sågat ner en ful björk. Övning ger färdighet och jag övade så mycket jag orkade. Några vedträn blev lite sneda men vad gör det när de ändå bara ska eldas upp. Riktigt kul var det också att hugga och jag blev alldeles svettig, så nog ökade jag dagens energiförbrukning en del. Ingen blodvite uppstod, men några blåsor i handen blev det. Det var det värt!

IMG_5194

Pang – mitt i prick, där satt den!

 

IMG_5196

Stort lass stjälps inte av vilken liten tuva som helst!

Allt man gör utöver att bara andas och existera ger lite extra motion. Så fort pulsen går upp och du jobbar dig lite svettig är det bra, om du inte skadar dig eller använder felaktiga arbetsställningar förstås. Däremot tänker jag numera inte att jag ska äta lite extra bara för att jag har rört mig. Nej, det behövs oftast lite extra uttag på kalorikontot – det är sällan det ligger på minussidan för mig, om jag inte har en planerad fastedag såklart. Och det hade jag inte idag!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar