Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Mitt nya favoritrecept – idag som 5:2-middag!

23 juli 2015

Du får bara inte missa det här receptet! Jag lagade den här rätten till det förra numret av MåBra och det är inte ofta jag gör om samma recept – jag hinner oftast inte eftersom jag hela tiden testar nytt. Men detta är bara sååå himla gott och perfekt på en fastedag.

Just nu är den svenska blomkålen billig och det känns bra att kunna handla närodlat! Visst är den jättegod att bara koka, men rostad och med asiatisk sås blir den en delikatess. Idag när jag fastar gjorde jag rätten enligt receptet, men jag dubblade blomkålsmängden och det funkade precis lika bra. Blomkål ”kostar” bara ca 30 kcal/100 g, så det är bra mättnad för kalorierna!

Och jaa, jag kör fortfarande 5:2-metoden även om det blivit lite slarv under semestern. Det har varit så mysigt med umgänge på Öland med en massa härliga människor, så jag har tillåtit mig att njuta utan begränsningar och det känns såklart lite trångt i jeansen nu. Men den här veckan har det blivit 2 dagar med halvfasta och det känns riktigt skönt! Inte alls jobbigt heller när det finns så mycket bra mat att äta utan att hamna över 500 kalorier. Jag frossar i grönsaker – i måndags blev det tonfisksallad och melon + parmaskinka och idag den här blomkålen till middag. Till lunch nöjde jag mig med yoghurt och lite granola. Åsså te förstås! Baljvis! Svart på dagen och rött på kvällen!

Hur gör du på semestern? Har du ramlat ur dina goda vanor? Tänk i så fall på att det inte alls är så värst svårt att starta om igen, det är ”bara” att bestämma sig. Efter en dag är du tillbaka på banan! Du kan om du vill och det vill du ju, eller hur? Behöver du extra stöd finns alltid 5:2-klubben att tillgå! Där svarar jag också löpande på frågor från medlemmarna!

IMG_3456

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar