Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Mitt bästa köksredskap

23 augusti 2016
En riktigt bra kniv är a och o i köket. Men det behöver inte vara en lyxkniv för 1000 kronor. Leta hemma hos mormor, så kanske du kan göra ett riktigt fynd! Eller kolla på loppis!

Om jag fick välja ett enda redskap som jag inte vill vara utan skulle det tveklöst vara en av mina knivar. Jag har ganska många, men den absoluta favoriten är en Globalkniv som jag använder till nästan allt. Jag vässar den ganska ofta så att den blir så vass att det går att skära tomater med den. Annars är en vågtandad kniv utmärkt till frukt och grönt med skal som kan vara lite knepigt med en vanlig, slöare kniv.

IMG_5866

Men jag har också en gammal kniv som kommer från min mormor och den är helt suverän till det mesta. Det är en gammal kolstålskniv som är tunn, nästan som ett rakblad. Helt suverän till potatis som ska skivas tunt men den funkar också till tomater. Vi har en likadan på Öland och den användes när vi åt vår tomatcarpaccio som jag skrev om häromdagen. Den enda nackdelen med kolstålsknivar är att de rostar, så de måste torkas av efter användning. Vi har missat ibland och då blir det rostfläckar på direkten. Men har du en gammal kolstålskniv i dina gömmor – ta fram den, slipa den rakbladsvass och vårda den väl! Har du ingen – kolla på loppis, du kan göra fynd och köpa en för en tia.

IMG_5867 IMG_5868

Till sist – lägg ALDRIG vassa knivar i diskmaskinen – de blir snabbt slöa. Diska och torka direkt och förvara helst i ett ställ. I en låda där de skramlar runt med andra verktyg blir de också slöa och i värsta fall naggade i bladet.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar