Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Misstaget som blev succé

26 november 2014

Jag skulle göra ett nytt recept på chokladmousse häromdagen. I receptet ingår vispad marängsmet och jag tänkte göra en variant och vispa äggvitan med kokossocker istället för vanligt vitt socker. Jag vispade vitan fluffig och tillsatte successivt kokossockret, men så händer det som inte får hända när man gör maränger…hela smeten föll ihop och blev tunnare. Jag anande oråd och kollade på påsen och jaa, kokossocker innehåller 1 % fett och det vet alla som misslyckats genom att få ner lite äggula i smeten att det inte funkar. Nå, jag rörde ihop moussen ändå och den blev så fantastiskt supergod! Provade sen att göra om den med vanligt socker, men det var inte alls lika spännande. Jag ska klura på hur jag kommer att presentera detta recept – kolla i MåBra nummer 3, 2015!

Men tanken slog mig naturligtvis – vad bra det är att göra misstag ibland. Dels lär man sig något nytt och samtidigt kan det komma fler och positiva effekter av missen. Det tål att tänka på när vi misslyckas i andra avseenden ibland – för det gör vi alla!

IMG_2686

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar