Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Midsommarmat

24 juni 2016
Vad äter du i midsommar? Här vankas traditionsenliga godsaker!

Jag har haft förmånen att dela 10 dagar med mitt barnbarn och hans mamma. Blogginläggen har därför kommit lite på skam de senaste dagarna, men igår åkte de hem till pappa. Vi har njutit av fantastiska sommardagar på vårt Ölandsparadis och den lille har roat oss alla med sitt glada humör.

 

IMG_5702

 

Denna midsommaraftonsmorgon vaknade jag först av alla i huset och fick en stund i lugn och ro tills det knackade på dörren kl. 8. Det var jordgubbsleverans från den lokala odlaren! Vilken service och vilka gubbar! Nu är det frossartid för denna läckerhet och i morgon börjar självplockningen!

IMG_5739

Jordgubbar är en självklarhet i midsommar men även sill och färskpotatis. Här äter vi oftast matjessillen med traditionella tillbehör som gräslök, dill och gräddfil – enkelt och gott. Men varför inte prova mitt recept i senaste MåBra – potatis- och sillfat som blir en komplett lunch!

sillsallad-420x300

Till middag vankas grillad kyckling. Jag köper nästan alltid kycklinglårfilé som jag tycker blir saftigare och godare än kycklingfilén. Idag lägger jag den i en blandning av dijonsenap, soja, timjan, kycklingfond och rapsolja och vänder den ofta på grillgallret tills den är genomstekt. Rostad potatis, lök, morötter och rödbetor till blir en riktig festmiddag. Glad midsommar på er!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar