Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Måste snabbmat vara friterad/hårdstekt?

17 februari 2014

Jag såg i DN att mästerkocken Leif Mannerström ondgör sig över att snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken ska göra ett nytt försök att etablera sig i Stockholm. Förra gången de öppnade en KFC i Stockholm gick det inte så bra eftersom det sammanföll med ”epidemin” när många drabbades av magsjuka för att de ätit otillräckligt tillagat kycklingkött och drabbats av campylobakter. Då rasade försäljningen av kyckling, men nu har den återhämtats och vi äter minst lika mycket kyckling som innan risken med campylobacter blev kända.

Så nu är de tydligen på g igen och man kan ju verkligen undra om vi behöver fler snabbmatsrestauranger som serverar friterad och hårdstekt snabbmat. Om jag skulle gå ut och äta lunch och vilja ha något som går snabbt vill jag hellre äta något lätt och lättsmält och det kan ju inte vara så himla svårt att åstadkomma – även av en snabbmatskedja.

fast food

Jag efterlyser alltså fler restauranger som profilerar sig genom att servera nyttig snabbmat!

Wok

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar