Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Måste peppa mig själv…

7 juli 2016

IMG_5774

Jaha, det bidde inget finalspel för min del i 5-dagarsgolfen, men det var väldigt nära…

Första dagen  i Arvika började med ösregn och jag HATAR att spela i regn och kyla. Fingrarna blir vita och jag tappar känseln och då är det svårt att tycka att det är kul. Men efter de 5 första hålen sprack det upp och solen tinade upp oss. Resultatet för rundan visade att jag låg på 63:e plats av 147 spelare men det är bara 40 som går vidare efter de fyra första dagarnas spel.

Andra dagen spelades på vackra Hammarö och där var vädret bättre. En trevlig runda med 2 andra damer gjorde att jag klättrade till 54:e plats, alltså en bra bit kvar till de 40.

Tredje dagen spelades på Kils golfklubb och den banan gillar jag. Tyvärr började även den dagen med regn, men det varade bara i tre hål och sen kom jag igång och spelade riktigt hygglig golf. Klättrade till 30:e plats och tyckte att NU har jag chansen att få spela i Karlstad på fredag!

Så igår spelades den fjärde rundan i vackert väder på Kristinehamns gk. Det började superbra och efter de första 9 hålen hade jag avancerat ytterligare. Ivrig att fortsätta spela åt jag bara en banan och drack lite vatten istället för att förse kroppen med lite mer energi och fortsatte bra hål 10 och 11, men sen kom katastrofen… Slog bort bollar i vattnet, ut i skogen och jag vet inte vad… Finalplatsen som jag hade som i en ask var plötsligt väldigt osäker och på kvällen kunde vi konstatera att jag hade totalt 2 slag för mycket under dessa fyra dagar – så himla snöpligt när det var så nära. Tyckte att det kändes lite deppigt, men det kommer nya rundor och jag får göra ett nytt försök nästa år. Det gäller ju inte livet och tur är att jag inte lever på att spela golf, men det är ett mentalt spel och det gäller att kunna koncentrera sig och tro på sig själv om det ska gå bra, precis som med så mycket annat här i livet.

En himla massa skön motion har jag i alla fall fått och i trevligt sällskap dessutom. Vi har bott 9 personer tillsammans och haft jättetrevliga kvällar och bara det är ett minne att bevara. En annan behållning jag fick av dessa 4 dagar var mitt spelsällskap i Kristinehamn. Jag spelade med två trevliga ”gubbar” och den ene var 88!!! år gammal. Lika klar i knoppen som i kroppen. Han gick lika raskt som oss andra och slog längre än de flesta.  Glad och positiv om än lite svår att förstå ibland. Per är från Bergen i Norge och de har allt en speciell dialekt. Men med lite god vilja gick det att förstå hans historier! Vilken krutgubbe och vilken positiv inställning till livet – ett verkligt föredöme!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar