Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Måste man sluta äta riskakor nu?

  20 februari 2015

  Kommer just från mataffären och gick och kollade om det var utförsäljning av riskakor, men det var det INTE. Gårdagens larm om arsenik i ris/riskakor har i alla fall inte gjort att butiken börjar rea ut allt som innehåller ris.

  Visst är det otäckt med alla dessa  miljölarm som kommer titt som tätt, men det finns ingen anledning att gripas av panik om man inte äter väldigt mycket av enskilda livsmedel. Dock är det värre när det gäller ett baslivsmedel. Jag funderar på hur det är med det ris som säljs och äts i Asien. Där är ju riset sannerligen basföda och konsumeras i stora mängder.

  Jag kommer själv att fortsätta äta ris och riskakor då och då, men jag vill inte servera dem till mitt barnbarn. Jag kommer också fortsättningsvis att använda ris i mina recept, men redan nu har jag ju en stor variation på tillbehören och använder mer och mer av våra svenska produkter som mathavre, matkorn och potatis.

  Den som är glutenintolerant kanske använder mycket risprodukter och då ska man också tänka sig för och välja mer majs och havrebaserade produkter så att man sprider ut riskerna så mycket som möjligt.

  Min gamla devis håller alltså än – ät så många olika livsmedel som mjöligt för att få i dig så mycket bra som möjligt och minska risken för att få i dig för mycket av något skadligt!

  Kanske du ska testa ett recept från det senaste numret av MåBra. Där har jag gjort ris av blomkål som lär vara årets trendgrönsak.

  lax-recept

  Trevlig helg!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/fettisdagen-utan-semla/