Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Måste kycklingskinnet tas bort?

17 augusti 2016
Jag funderar över om kycklingskinnet verkligen innehåller så många kalorier att det alltid måste tas bort.

Jag håller precis på och provlagar rätter till nummer 11 av MåBra. Det är bl. a några rätter med en hel kyckling som jag steker i ugn. När jag skriver receptet tar jag med en mening av gammal vana: ta bort skinnet innan du serverar…..

När jag började som medlem i ViktVäktarna 1982 eller nåt sånt fick jag lära mig att man alltid ska ta bort skinnet på kycklingen eftersom det är så fett. Det där har följt mig i alla år och jag tar fortfarande bort skinnet trots att det ibland är välkryddat, knaprigt och JÄTTEGOTT!

Men idag tänkte jag om – kycklingen har stått i ugnen och det mesta av fettet har runnit ner och lagt sig i botten av pannan. I det välsmakande fettet ligger några potatisar och tar smak… Skinnet är knaprigt, gyllenbrunt och fantastiskt gott och idag tänkte jag att det är ju inget onyttigt fett! Så nu kostar jag på oss att njuta även av skinnet som förhöjer hela smakupplevelsen. Skillnaden är faktiskt marginell och om man inte behöver jaga varenda liten kalori kan man gott unna sig att äta det goda istället för att skänka det till sophinken. Härmed skriver jag om mina recept i de fall skinnet förbättrar smaken. Är det dock ett segt, sladdrigt skinn kan det gå bort, men inte annars!

IMG_5852

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar