Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Man blir rakt rörd!

19 december 2016
Tänk så viktigt det är med ett vänligt bemötande! Vi gick på ett gympapass med en massa unga spanjorer och vi törs absolut gå dit igen!

I fredags gick vi på ett träningspass – Funktionell training i sportcentret på det närliggande hotellet. När vi kom in hälsades vi välkomna men man kunde ana en viss skepsis hos den unga tjej som skulle leda passet. Mycket vänligt förklarade hon att det var ett jobbigt pass, men att vi såklart kunde hänga med så mycket vi orkade.

Fit young woman doing planks

Vi ställde oss försynt i ett hörn och sen körde vi på, hej och hå! Det VAR jobbigt, men inte värre än att vi höll tämligen jämna steg med resten av gruppen. I en drickapaus kom flera av dem fram för att på knagglig engelska gratulera oss till vår ork. Och efter passet hälsades vi välkomna tillbaka och det var många high-fives och ”well dones” från deltagare och ”fröken”. När vi gick hem pratade vi just om hur fantastiskt det var att bli bemötta på detta sätt och att människor verkar uppriktigt glada att se oss ”gamlingar” kämpa på!

På kvällen såg vi ”Hjältegalan” i svensk TV. Många rörande fina insatser som man blir imponerad av. Eftersom vi är i Spanien tänkte jag lite extra på de här personerna som tagit sig an människor som kommit till Sverige och inte har så lätt att komma in i samhället och bli accepterade.

Nu är det absolut ingen parallell att dra med vårt självvalda leverne här nere, men det slog mig hur man kan bli bemött som utlänning och dessutom lite äldre sådan. Om fler var lika positiva mot de personer som kommer till Sverige vore livet kanske lite lättare för många.

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar