Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Luras jag med mina kakrecept?

7 november 2015

Ibland undrar jag om det kan uppfattas som inkonsekvens när jag ena dagen skriver om hur man bör äta nyttigt och begränsat och nästa dag skriver kakrecept… Kakor, godis, feta ostar och vin är väl kanske inte det allra nyttigaste som kroppen kan få i sig, men i begränsad mängd och i kombination med nyttiga livsmedel tycker jag att det är helt okej att ge själen lite njutning.

Nu har vi olika preferenser när det gäller njutmat. Somliga älskar glass, andra föredrar att njuta av lagrade ostar, kanelbullar eller sega råttor. Jag älskar allt detta men inser att jag inte kan leva på sånt. Nu älskar jag lyckligtvis bra mat också, så jag har inga problem att lägga huvuddelen av mitt matintag på vanlig mat och sen toppa med diverse godsaker.

En fördel med att vi ger förslag på kakor, desserter och godsaker i MåBra är att recepten är energiberäknade, så att du kan få en uppfattning om hur mycket som kan vara ”lagom” att äta. Men för mig är ändå det huvudsakliga budskapet att det är helt okej att få vara lite kakmonster ibland. Är vardagen och basen i kosten bra, så far kroppen inte illa av att utsättas för små sockerdoser.

IMG_4739

Häromdagen roade jag mig med att baka klassiska nötkakor med en liten extra twist. Nötter är nyttigt och ägg också, så helt ohälsosamma är inte mina kakor även om de innehåller en del socker. Receptet får du dock vänta med ända till i mitten av februari då nummer 3 kommer ut! Tills dess kan jag rekommendera ett annat favoritkakrecept: mina Mariekakor som förutom socker också innehåller en del nyttiga antioxidanter.

Ät och njut UTAN att skaffa dig dåligt samvete – det skadar mer än lite socker – förutsatt att du inte är sockerberoende ”på riktigt”, men det återkommer jag till om ett par dagar.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar