Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Lura dig själv till dubbel lycka!

27 februari 2012

Igår när jag lagade middag med TV:n påslagen som bakgrundssällskap, fångades mitt intresse av ett inslag i ”Landet runt”.

Det handlade om att ta ut segern i förskott… En äldre herre – jag minns inte hans namn, men han var 73 år – och en hejare på karate. Rackarns, vilka nacksvingar, eller vad det nu kan heta i karate, kast kanske?

Jag var så uppe i min laxsås, att jag inte uppfattade allt från början, men man ska tydligen med jämna mellanrum göra ett prov för att bevisa att man har rätt bältesfärg för den skicklighetsnivå man klarar. Den här mannen var så självklart säker på att klara sitt prov, att han hade köpt sitt svarta bälte redan innan provet.

För det första var det imponerande att se honom slänga runt med sina motståndare på mattan, men det jag främst fastnade för, var han solklara inställning att han skulle klara sitt test.

Det är den positiva inställningen som gör att man lyckas. När man övertygar sin egen hjärna om vart vi är på väg (hjärnan och jag), är sannolikheten stor att man når sitt mål. Om du istället sänker hjärnan med information som att ”det här kommer aldrig att gå”, blir resultatet naturligtvis därefter.

Det finns ett annat uttryck som jag har hittat på Facebook som är lite samma grej:

Underbart, eller hur?

Så nu boostar vi på med massor av positiva tankar i förskott så att vi får njuta dubbelt av glädjen – både i förväg och sen igen, när vi uppnått våra mål.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar