Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Lättbesvarad dryckesfråga!

2 juli 2014

Fredrik ställer följande fråga som jag ger ett enkelt svar på:

Hej! är det okej att dricka kallt vatten med citronskivor i under fastedagarna? Mvh Fredrik

Mitt svar:

Jaa Fredrik, det är helt okej! Du kan dricka så mycket vatten du känner att du behöver och du kan förslagsvis smaksätta det med även skivad lime, gurka, jordgubbar, hallon, skivade äpplen, persikor, nektariner, blåbär…………. Även när du är energibegränsad under fastedagarna kan du njuta av ditt smaksatta vatten – det ger inga extrakalorier att behöva ta hänsyn till.

 

Ett tips är att hälla upp vatten i en karaff/PET-flaska och stoppa i lite god smaksättning enligt ovan. Tänk dock på att skölja ur karaffen/flaskan då och då under veckan och inte bara fylla på med mer och mer vatten. Dels lakas smaken ur, men det kan också bildas bakterier om vattnet står framme och blir varmt. Ju varmare vattnet står, desto oftare behöver du diska karaffen. I kylskåp håller det sig naturligtvis längre.

vatten

 

Visst smakar det lite extragott när det serveras ur en gammal fin karaff. Den här bilden tog jag just nu på vår uteplats på baksidan av huset här på Öland. Cyklar du förbi kan du titta in och ta en slurk!

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar