Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Lättare mimosasallad

19 december 2014

Mimosasallad hör till julbordet hos många och frukten är väl bra…men hur bra det blir som tillbehör beror på mängden och tillagningssättet. Jag fick en fråga från Maria hur man kan göra rätten lättare. Här får ni Ica:s receptförslag och mitt förslag för att göra den lite lättare för att minska på kalorierna och magstinnheten 😉

3 äpplen

3 skivor ananas (burk)

3 mandariner

1 liten klase vindruvor

1/2 dl majonnäs

1 dl vispad grädde

Gör så här: Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna. Skär ananas i små trekanter. Skala och klyfta mandarinerna. Dela klyftorna. Dela och kärna ur vindruvorna. Spar en klase till garnering. Blanda samman majonnäsen med vispad grädde. Rör ned frukten och lägg upp salladen och garnera med vindruvor.

Så här tänker jag – byt majonnäsen mot lättmajonnäs – 3 msk räcker. Byt visgrädden mot matlagningsyoghurt (turkisk eller grekisk yoghurt med 10 % fetthalt) Simsalabim, så blev den mycket lättare och i mitt tycke ännu godare. Jag smakar nog av min med en gnutta salt och vitpeppar också och helst byter jag ananaskonserven mot färsk ananas. Äpplena väljer jag Ingrid Marie eller Cox Orange – goda svenska vinteräpplen. Smaklig spis!

ananas clementinäpplevindruvor

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar