Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Lättare mimosasallad

  19 december 2014

  Mimosasallad hör till julbordet hos många och frukten är väl bra…men hur bra det blir som tillbehör beror på mängden och tillagningssättet. Jag fick en fråga från Maria hur man kan göra rätten lättare. Här får ni Ica:s receptförslag och mitt förslag för att göra den lite lättare för att minska på kalorierna och magstinnheten 😉

  3 äpplen

  3 skivor ananas (burk)

  3 mandariner

  1 liten klase vindruvor

  1/2 dl majonnäs

  1 dl vispad grädde

  Gör så här: Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna. Skär ananas i små trekanter. Skala och klyfta mandarinerna. Dela klyftorna. Dela och kärna ur vindruvorna. Spar en klase till garnering. Blanda samman majonnäsen med vispad grädde. Rör ned frukten och lägg upp salladen och garnera med vindruvor.

  Så här tänker jag – byt majonnäsen mot lättmajonnäs – 3 msk räcker. Byt visgrädden mot matlagningsyoghurt (turkisk eller grekisk yoghurt med 10 % fetthalt) Simsalabim, så blev den mycket lättare och i mitt tycke ännu godare. Jag smakar nog av min med en gnutta salt och vitpeppar också och helst byter jag ananaskonserven mot färsk ananas. Äpplena väljer jag Ingrid Marie eller Cox Orange – goda svenska vinteräpplen. Smaklig spis!

  ananas clementinäpplevindruvor

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/se-upp-med-rodbetssalladen/