Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Läsartips på 5:2-soppa

11 mars 2016

Jag blir så himla glad när jag möter engagemang och intresse från våra läsare. Häromdagen fick jag ett tips från Ragnhild som bor i Vänge på Gotland. Hon gör en soppa till sina halvfastedagar som jag vill förmedla. Jag har ännu inte testat att göra den, men jag kan mycket väl föreställa mig att den är både mättande och god. Och nyttig såklart! Ragnhild skickade t o m en bild på sin soppa.

IMG_1404

Så här gör Ragnhild:

Koka ca 100 g av vardera strimlad vitkål, fänkål, purjolök och små tomater i 5 dl grönsaksbuljong ca 10 minuter. Mixa och servera. Hela mängden ger 135 kcal och räcker till två portioner, alltså knappt 70 kcal/portion

Vill du variera och få lite mer färg på soppan kan du krydda upp den med lite tomatpuré och valfri färsk kryddört, t ex basilika, oregano eller timjan.

Har du också egna mat-tips som du vill dela med dig av – gör som Ragnhild och skicka ett mail till marie.tegner1@gmail.com. Både jag och många andra blir glada!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar