Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Läsarfråga: Hur mycket behöver man träna för att minska 0,5 kg/vecka?

  28 juli 2015

  Jag vill gå ner 2 kg är 175 cm, 74 kg. Jag promenerar 6 dagar i vecken ca 1 timme, lättgympa 3 dagar i veckan. Hur mycket ska träna för att gå ner 0,5 kg i veckan?

  Carina

  Mitt svar till Carina:

  För att gå ner 0,5 kg i vikt krävs ett energiunderskott på ca 3500 kcal. Antingen äter man mindre eller rör sig mer, men jag skulle förorda en kombination av båda för att åstadkomma en säker viktminskning med god livskvalitet. Det kan vara svårt att bedöma exakt hur mycket energi som åtgår vid olika kroppsaktiviteter. För att kunna mäta detta behövs noggranna analyser vid ett idrottsinstitut, så det kan man inte göra själv. Men du kan få en ungefärlig uppskattning genom att kika i MåBras motionstabell. Den är dock som sagt mycket ungefärlig eftersom det även beror på din kroppsstorlek och intensiteten i dina aktiviteter och det är lite svårt att avgöra.

  Den motion som du anger ger enligt tabellen ett extra energiåtgång på CIRKA 1250 kcal/vecka. För att komma upp i 3500 kcal/vecka krävs alltså ytterligare ca 2250 kcal i underskott, vilket blir ganska tidskrävande om du inte lägger till en fysisk mycket ansträngande aktivitet, och det tror jag kanske inte är så bra i det här skedet. Alternativet är då att konsumera ca 325 kcal mindre varje dag. Alltså – en kombination av att du både äter lite mindre OCH rör dig lite mer.

  Lycka till i dina goda intentioner!

  ThinkstockPhotos-177522213

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/mitt-nya-favoritrecept-idag-som-52-middag/