Annons
Viktcoachen
17 juni 2010

Läsarfråga: Är Keso nyttigt egentligen?

Annons
Fråga:

Jag undrar hur nyttigt Keso är? Kan man gå ner i vikt genom att äta måltider som innehåller keso t.ex. keso och avokado till mellanmål?
Nathalie

Svar:

Visst är Keso eller kvarg ett utmärkt livsmedel! Det är magert och proteinrikt och innehåller mycket kalcium som vi behöver för benstomme och tänder och för energiomsättningen. Dessutom är kvarg/Keso lätt att variera och passar lika bra till söta frukter som till salta livsmedel.

Om du behöver gå ner i vikt är det bra att du äter mat med variation som också ger mättnad och som ger alla näringsämnen din kropp behöver. Både avokado och Keso är nyttigt och gott, och kan ingå i din kost. Sedan är det den totala energimängden som avgör om du lyckas med din viktminskning. Det du bör dra ner på är livsmedel som endast ger energi och inte så mycket näring som t.ex. läsk, godis, kaffebröd och snacks. Du kan äta sådant undantagsvis också, men här är det begränsning som gäller!

 • Fione

  Keso är inte nyttigt. Min kompis åt keso typ varje dag och hon blev fet!!! SÄG RÄTT ISTÄLLET FÖR FEL OCH GÖR MÄNNISKOR TJOCKA!!!!!! Keso är onyttigt. Alla tror att det innehåller vanlig get ost det innehåller feta ost. :/

 • Marie Tegnér

  Men bästa Fione – man blir överviktig av allt som man äter för mycket av, oavsett om det är nyttigt eller inte. Keso innehåller inte getost och Fetaost är en annan sorts ost som kan vara gjord av fårmjölk, getmjölk eller vanlig komjölk.
  Keso är en färskost, gjord på komjölk och det är en utmärkt produkt att använda som exempelvis mellanmål, men ingenting ska man äta utöver det kroppen förbrukar – det är då man går upp i vikt!
  Hoppas detta klargör ett och annat.//Marie

 • Simone Renander

  Håller med Marie !! Så sant…..

 • bekymrad över folkbildningen

  @Fione

  du och din kompis bör veta att man går upp i vikt om man får i sig mer energi än vad man gör av med, det är inte kesons fel att hon käkar massor och blir fet

 • evilapa

  Hon hetsåt keso och blev fet. Skyll på karaktären, inte på keson.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar