Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Långsam energiomsättning ger längre liv!

22 januari 2014

Jag läste i DN i måndags att apor och många andra djur lever kortare tid än människor på grund av att deras energiomsättning är så mycket snabbare än vår! Jag väljer naturligtvis att applicera det på mig själv och dra en positiv slutsats…

Jag liksom många av er andra har en förbränning som inte är blixtsnabb. Tänk så många gånger jag vart avundsjuk på kompisar som verkar kunna äta vad som helst och hur mycket som helst. Tänk om det nu är så att vi med långsam energiomsättning får leva ett lite längre liv än våra automatsmala vänner?

MEN då gäller såklart att vi ändå tar hand om oss själva och inte använder den här forskningen som en ursäkt för att få gå upp i vikt. Då motverkar vi troligen det positiva…

Som du troligen redan vet använder jag nu 5:2-metoden för att må bra, leva längre och hålla min nya sköna vikt. Framförallt känner jag att jag är så mycket piggare sen jag gick över till 5:2. Att det dessutom är en metod som på ett enkelt sätt håller min förbränning vid liv samtidigt som jag balanserar vikten är ingen nackdel. Har du ännu inte provat och är nyfiken – kolla gärna vår nya 5:2-klubb där du får stöd, hjälp och idéer för hur du själv kan testa korttidsfasta.

apa

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar