Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Kolla in nya 5:2-klubben!

16 december 2013

Hemma igen efter 9 fantastiska dagar på Fuerteventura. Det är lika spännande varje gång att få träffa alla entusiastiska resenärer som kastar sig in i en massa träningspass som man aldrig kunnat föreställa sig att man skulle kunna genomföra. Den här gången testade jag till exempel ett corepass med X-Cord som var nytt för mig och många andra. Många utmanade sig också med nya dansklasser, löpträning eller bara att våga sig på en äventyrspromenad upp på det närbelägna berget.

Fuerte x-cord

Jag passade (som vanligt när jag reser) på att ta nervägen som en halvfastedag. Det är ju ganska inaktivt att sitta i en flygplansfåtölj, så man behöver inte så värst mycket mat och då är det onödigt att trycka i sig flygmatlådan bara för att ha något att göra. Jag valde också en av dagarna på plats att dra ner på kalorierna utan att räkna exakt och jag tror jag höll mig inom 5-600 kcal.

På Playitas kan man varje morgon börja med att hälsa solen välkommen upp. En ”Sun salutation” som är en uppvärmning för kroppen med yogainslag. Därefter följer en riktig morgonyoga, QiGong på stranden eller balansträning i sanden. Under dagen finns sedan olika träningspass som passar alla, oavsett kondition, styrka eller träningsvana. Så mycket glada skratt under en vecka får man sällan höra annars!

Fuerte morgonsunsalutation

Hemma hoppar jag oftast över frukosten, men det gjorde jag inte den här veckan. Hotellfrukost är lite speciellt, så jag gjorde mig en härlig tallrik fylld av ”lätt” energi! Ett ägg, en mager skiva kassler, grönsaker och färsk frukt stod jag mig på fram till middagen. Då blev det mest grönsaker med en grillad kycklingbit. En riktigt bra 5:2-dag tyckte jag!

Fuerte 52-frukost

Väl hemma insåg jag att både första och andra advent har passerat och det fanns inte en endaste lussebulle eller pepparkaka hemma. Så det första jag gjorde (nästan) var att baka lussebullar – ingen särskild smalvariant, utan mitt eget favoritrecept. En gång om året bakar jag lussebullar och då ska de vara riktigt saftiga och goda. Hellre lite mindre i storleken, men med riktigt smör och socker. Samma med pepparkakorna. Jag har ett gammalt recept som funkar bra. Att stoppa in lite fibrer känns bara tramsigt – de får jag i mig på annat sätt. Risken är ju annars att jag lurar mig att tro att de blir jättenyttiga för att jag använt fullkornsmjöl – och så äter jag fler.

Idag kör vi igång en helt ny vikttjänst i samarbete med Ola Lauritzson, välkänd profil i GI-sammanhang. Här har vi skapat en komplett 5:2-klubb med information, recept och forum och där Ola och jag också bloggar om 5:2 och andra typer av korttidsfasta. Kolla här, så får du en inblick hur den nya sajten ser ut.

52-logotyp

Min blogg här kommer inte att upphöra, utan den nya blir ibland saxat ur denna men framförallt en mer renodlad 5:2-blogg. Här skriver jag ju även om annat.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar