Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Kokos är både gott och bra!

11 oktober 2014

Igår skrev jag om hur dåligt rykte ägg har haft. Ett annat livsmedel som haft oförtjänt dåligt rykte är kokos. Javisst, hårdraffinerat kokosfett som används i ischoklad är inte bra, men den mjuka kokosolja som finns att köpa idag är ett utmärkt fett att steka i. Den tål hög värme och tas lättare upp som energi än smör och margarin, så DET är en bra fettkälla liksom exempelvis kokosflingor eller färsk kokosnöt.

Den senaste veckan har jag använt en hel burk kokosolja eftersom jag fått uppdraget att laga all mat som kommer i PT-Fias livsstilsbok som kommer ut nästa år:

omslagptfia

I Fias mat är det mycket okonstlad mat från naturen med nötter och frön, rötter, grönsaker, frukt, fisk och kyckling. Den här couscous-salladen med halloumi är både nyttig, vacker, mättande och god! Den går också att variera i oändlighet. Vi tog fullkornscouscous och blandade med paprika i olika färger, tärnad squash, rödlök, mango, spenat och en olivoljedressing, och allt detta toppat med sesampanerad halloumi, stekt i kokosolja. Världsgott kan jag lova!

couscous

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar