Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Klartecken för jätteräkor – åtminstone en del

  26 februari 2015

  Det svänger i livsmedelsbranschen och det är väl bra att man uppdaterar råden. Det vill till för oss konsumenter att hålla oss à jour med vad som händer, men som vanligt hävdar jag att använda sunda förnuftet och inte tok-konsumera massor av en enda vara.

  När det gäller vanliga nordhavsräkor råder det delade meningar om vad som gäller. Enligt WWF ska vi undvika dessa om de inte är fiskade i Berings hav eller om de är hållbarhetscertifierade av MSC. Västkustfiskarna själv hävdar dock att det finns gott om räkor, så här får vi välja vem vi vill lita på…..

  Trålfiskad östersjötorsk har fått gult ljus, dvs konsumtion med viss försiktighet. Vi rekommenderas istället att i första hand välja torsk som fiskats i Barents hav med långlina eller garn. Välj miljömärkt även här, så vet du att du köper rätt.

  Vi som har saknat de goda jätteräkorna har dock fått en möjlighet att njuta av dessa läckerheter igen och med gott samvete dessutom. Det gäller dock att välja rätt här. Det är ASC-märkta räkor från bl.a Vietnam som anses vara ett bra val. Kolla alltså på förpackningen eller fråga i fiskdisken så att du väljer rätt. Testa gärna detta recept med jätteräkor – ett av mina favoriter.

  Meny-0703-Scampi-m-limesas

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/maste-man-sluta-ata-riskakor-nu/