Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Klartecken för jätteräkor – åtminstone en del

26 februari 2015

Det svänger i livsmedelsbranschen och det är väl bra att man uppdaterar råden. Det vill till för oss konsumenter att hålla oss à jour med vad som händer, men som vanligt hävdar jag att använda sunda förnuftet och inte tok-konsumera massor av en enda vara.

När det gäller vanliga nordhavsräkor råder det delade meningar om vad som gäller. Enligt WWF ska vi undvika dessa om de inte är fiskade i Berings hav eller om de är hållbarhetscertifierade av MSC. Västkustfiskarna själv hävdar dock att det finns gott om räkor, så här får vi välja vem vi vill lita på…..

Trålfiskad östersjötorsk har fått gult ljus, dvs konsumtion med viss försiktighet. Vi rekommenderas istället att i första hand välja torsk som fiskats i Barents hav med långlina eller garn. Välj miljömärkt även här, så vet du att du köper rätt.

Vi som har saknat de goda jätteräkorna har dock fått en möjlighet att njuta av dessa läckerheter igen och med gott samvete dessutom. Det gäller dock att välja rätt här. Det är ASC-märkta räkor från bl.a Vietnam som anses vara ett bra val. Kolla alltså på förpackningen eller fråga i fiskdisken så att du väljer rätt. Testa gärna detta recept med jätteräkor – ett av mina favoriter.

Meny-0703-Scampi-m-limesas

Dela
Tweeta
Maila

1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar