Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Kampen mot latmasken

18 november 2013

Nu får det räcka! Jag har tillåtit mig själv att lågprioritera motion och träning helt enkelt för att tiden inte räckt till denna intensiva höst! Jag är medveten om att fysisk aktivitet förbättrar orken, men för mig blev det istället ett ständigt dåligt samvete när jag märkte att jag inte hann med det jag egentligen behövde. Alltså avtalade jag med mig själv att jag skulle ”slippa” träna under en begränsad period. Lite promenader har det såklart blivit, men ingen yoga, inga fyspass, inga armhävningar och ingen coreträning.

Det har märkts på min energibalans. Jag kan inte äta lika mycket när jag inte tränar och det är ju inte så konstigt. Tur att mina 5:2-dagar har reducerat mitt kaloriintag, annars hade jag troligen gått upp i vikt. Men jag har verkligen märkt att både kondisen och styrkan har försämrats och det känns inte helt okej. Stressen har också gjort att kroppsvikten fördelat sig mer åt magput än åt muskler på önskvärda ställen.

Men så kom det ett mail att terminens golf-fys just ska starta i Sickla, bara en dryg kvarts promenad hemifrån. Perfekt, tänkte jag – lätt uppvärmning på vägen dit och skön nervarvning efter passet. Denna träning är inte enbart bra för golfare utan är allsidig med både balans, styrka och smidighet. Precis vad jag behöver så nu är jag igång igen – åtminstone litegrand. Det är det ju så himla skönt och roligt dessutom, så nu kan jag undra varför jag inte gett mig tid tidigare…. men det är aldrig för sent!

Snart är det ju MåBra-vecka till Fuerteventura och jag ville ju helst inte komma dit som en total hösäck. Jag hinner knappast träna upp mig tillräckligt för att orka köra stenhårt, men jag kan i alla fall vara med på så många pass jag hinner. Det kan alla, även du som är total nybörjare på motion och träning. Den första veckan i december åker vi, och jag hörde just att det finns några platser kvar, så om du har tid och råd – passa på och få dig kanske årets skönaste vecka! Klicka här om du vill veta mera!IMG_0951

Så här glad blir man när man får svettas tillsammans på Fuerteventura!

iPhoto-bibliotek

Jag  var mer vältränad förra året, det här skulle jag knappast orka idag, men kanske om några veckor igen!

pool i sol

Så här vackert är det på Playitas, Fuerteventura!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar