Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Jag vill ha svensk mjölk!

3 juni 2016

Det skrivs mycket om de svenska mjölkböndernas svårighet att få ekonomin att gå ihop. Jag hörde även ett inslag på TV-nyheterna om hur mjölkpriset höjs trots att bonden inte får mer betalt.

Jag förstår att det kostar att producera med tanke på de stränga regler vi har för djurhållningen i Sverige och det vill vi självklart ha kvar. Vi är ett litet land men visst vill vi vara självförsörjande på det vi kan.

När jag är i Sverige vill jag helst äta svensk mat. Befinner jag mig i Spanien, Frankrike eller någon annanstans köper jag självklart det som produceras där. Varför ska vi frakta maten kors och tvärs om det inte behövs?

Men om vi ska ha närproducerat så måste såklart de som jobbar med det få betalt så att de kan fortsätta. Nu cirkulerar ett inlägg på Facebook som jag delade igår:

3891_10151230168494608_828583642_n

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar