Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Jag har slarvat – och det syntes i proverna…..

26 september 2013

Jag kryper till korset och erkänner… Jag har PASSAT PÅ!!! Hade ju gått  ner så mycket i vikt att kollegorna började klaga över min krympande rumpa, så jag har börjat unna mig alldeles för mycket onyttigt på sista tiden.

Så mycket godis, glass och annat krafs som jag har proppat in de senaste veckorna har jag nog inte gjort på flera år! Om jag har njutit? Tja, både ja och nej. Visst är det jättegott för stunden, men det är en väldigt kortvarig glädje.

glasstrutchoklad

Dessutom har det senaste halvåret inneburit mindre träning än vanligt på grund av min envist trilskande fot. Jag har promenerat, cyklat lite på Öland och spelat golf och i våras yogade jag, men i övrigt inte mycket…ingen helkroppsgympa!

Besöket hos doktorn på Feelgood blev alltså inte lika glassigt som vanligt. Ingen större viktökning eftersom jag ändå kört med 6:1, men kolesterolet hade lyft igen och IGF1-värdet hade vandrat i fel riktning. Däremot låg långtids-sockervärdet lägre än nånsin – troligen en positiv effekt av halvfastan och helt i linje med Kerstin Brismars tankar. Helt missnöjd är jag naturligtvis inte, men jag vill inte förorda ett hejdlöst frossande på ätdagarna, som man ibland kan få uppfattningen om när man läser en del artiklar. Nu har jag testat och insett att det inte funkar så bra, så då slipper du testa samma melodi. Bra va’?

Summa summarum – det handlar inte bara om att ha en smal kropp, den ska vara hälsosam på insidan också. Så nu blir det återgång till mer fisk och grönsaker och mindre glass och ost. Och halvfastan fortsätter jag definitivt med, men jag ska sluta lura mig själv att det går att äta vad som helst när man kompenserar. Därmed inte sagt att man inte får unna sig guldkanter, men guldkanterna ska vara just det och inte ersättning för bra mat. Så igår blev det en 5:2-favorit till middag – fräsch tonfisksallad! Och jag vaknade utvilad, pigg och lätt i kropp och sinne! Betydligt skönare än mätt och stinn;-)

tonfisksallad

 

Dela
Tweeta
Maila

14 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar