Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Jag fryser och bränner kalorier…

6 december 2015

Efter tre härliga veckor i Thailand är jag nu hemma i vackra Stockholm. Inte så dumt det heller, men jag fryser! IMG_4830

När jag kom till Thailand tyckte jag ärligt talat att det var alldeles för varmt, men jag vande mig fort vid värmen och att röra mig i ett långsammare tempo.

En fördel med kylan är att det går åt en hel del energi till att värma kroppen. Bästa sättet att hålla sig varm är att röra på sig och då går det åt ännu mer energi.

I måndags hade jag min första fastedag på ett par veckor och det var riktigt skönt för kroppen, men fastan i sig gör att det blir ännu svårare att hålla kroppsvärmen.

Om du liksom jag tycker att det känns kyligt – ta en paus från datorn eller var du nu befinner dig och gör en rejäl åkarbrasa. Gärna några snabba benböj eller knäuppdragningar så att du ökar pulsen litegrann. På så sätt ökar du cirkulationen och får igång värmeproduktionen samtidigt som du bränner några extra kalorier. Gör du detta varje halvtimme eller så snart du börjar frysa, så har du fått lite vardagsmotion på köpet!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar