Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Jag är INTE stresstålig…

4 april 2016

Förr i världen…för sisådär 30 år sen när jag sökte jobb, påstod jag i min CV att jag var stresstålig. Visste jag ens vad det var? Jag trodde säkert att jag var det, men med stigande ålder och självinsikt har jag insett att jag är rena motsatsen.

Wood doll

Minsta lilla störning får mig i obalans, och som varande en velig våg eftersträvar hela mitt väsen just balans. Och vad händer när jag utsätts för stress? Jo, jag blir lättirriterad, grinig, stygg och ledsen – inte minst på mig själv. Och hur dövar jag känslan? Du vet redan eller hur? MAT såklart!!! Och inte är det morötter jag rotar efter i skåpen, nehej då. Kakor, mackor, godis, glass allt som jag inte borde stoppa i mig får fritt utrymme. Mycket vill dessutom ha mer så ibland kan jag bli rent ostoppbar. Tack o lov sker det inte alltför ofta, men just nu har det varit en lite rörig period och det har satt sig som en irriterande bilring mitt på magen.

Nu får det bli skärpning! Jag vet ju att det finns ett betydligt bättre sätt att skapa endorfinduschar, men det har jag inte haft mentalt utrymme för den sista tiden. Efter Tjejvasan gick luften ur mig ett tag, men nu ska motionerandet återupptas. Jisses, jag ska ju köra ett skidlopp om 3 1/2 veckor, så nu måste jag fixa tillbaka flåset!

Härmed finns det på pränt och då är jag på g igen! Ut i skogen med mig! Härligt!

IMG_5159

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar