Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Jag 5:2-fryser!

15 september 2014

Idag är det måndag och veckan dag med halvfasta (det kanske blir två dagar den här veckan efter helgens slarvade med alldeles för mycket fikabröd, glass, ost och vin…)

Det är ju nästan sommar fortfarande och i morse vandrade jag till redaktionen med dunväst som åkte av efter halva vägen. Ändå står jag nu här vid mitt skrivbord och fryyyser så att tänderna nästan klapprar.

Det är ganska korkat att frysa när det går att klä på sig. Nyss noterade en av mina snälla arbetskamrater mitt huttrande och hängde på mig sin poncho – så himla skönt! Dessutom kokade jag ytterligare en kopp te så att jag får lite värme inifrån också!

Det är inte alls ovanligt och absolut inte konstigt att man fryser när man fastar. Kroppens förmåga att skapa värme blir sämre eftersom tillgången på snabbt bränsle är  begränsat. Att använda svårtillgängliga fettdepåer istället för energi från det man ätit samma dag är naturligtvis knepigt, särskilt när även glykogenreserverna i lever och muskler börjar ta slut, så man får helt enkelt förbereda sig på lite huttrande, inte minst när sommar går mot höst och vintern så småningom gör sitt intåg.

Som sagt – gardera med en varm tröja, drick varmt och gör några rejäla åkarbrasor då och då. 10 benböj, 10 utfallssteg och några snabba armvevningar på stället – mer behövs inte för att sätta igång värmesystemet och dessutom gör man av med några extrakalorier av bara farten!

varmt-te

Dela
Tweeta
Maila

2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar