Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Intresset för 5:2 ökar igen!

  10 maj 2014

  När jag pratade i radio för ett par veckor sedan fick jag frågan om jag trodde att 5:2 är en fluga eller om metoden kommer att stå sig länge. Jag har ju själv levt med den i över ett år och jag märker när jag är ute bland folk att intresset fortfarande är stort. Ibland kan jag känna mig tjatig när jag ger tips, men jag inser samtidigt att det hela tiden tillkommer nya personer som ännu inte har provat, men som hört talas om korttidsfasta och är nyfikna.

  Jag känner mig helt övertygad om att detta är ett sätt som kan passa väldigt många som behöver gå ner i vikt och så länge som det inte finns långsiktiga forskningsrön som talar för att detta även är bra för hälsan för normalviktiga så kanske metoden ändå främst kommer att ses som en viktminskningsmetod eller som ett sätt att hålla vikten om man annars har lite problem på den kanten. Det är också på det viset som jag idag använder 5:2 omväxlande med 6:1.

  Ändå är det minst lika intressant ur ett hälsoperspektiv. OM det stämmer som viss forskning tyder på, att fastan i sig minskar risken för cancer, diabetes och demenssjukdomar så är det ju dubbelbingo för oss som fastnat för metoden. Men framförallt gäller – åtminstone för mig – att så länge jag själv mår bra så fortsätter jag leva så här som en del av min väg till välbefinnande. Du som ännu inte har provat – det är aldrig för sent!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/ata-och-springa-eller-fasta-och-ga-vilket-ar-bast/