Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Intresset för 5:2 ökar igen!

10 maj 2014

När jag pratade i radio för ett par veckor sedan fick jag frågan om jag trodde att 5:2 är en fluga eller om metoden kommer att stå sig länge. Jag har ju själv levt med den i över ett år och jag märker när jag är ute bland folk att intresset fortfarande är stort. Ibland kan jag känna mig tjatig när jag ger tips, men jag inser samtidigt att det hela tiden tillkommer nya personer som ännu inte har provat, men som hört talas om korttidsfasta och är nyfikna.

Jag känner mig helt övertygad om att detta är ett sätt som kan passa väldigt många som behöver gå ner i vikt och så länge som det inte finns långsiktiga forskningsrön som talar för att detta även är bra för hälsan för normalviktiga så kanske metoden ändå främst kommer att ses som en viktminskningsmetod eller som ett sätt att hålla vikten om man annars har lite problem på den kanten. Det är också på det viset som jag idag använder 5:2 omväxlande med 6:1.

Ändå är det minst lika intressant ur ett hälsoperspektiv. OM det stämmer som viss forskning tyder på, att fastan i sig minskar risken för cancer, diabetes och demenssjukdomar så är det ju dubbelbingo för oss som fastnat för metoden. Men framförallt gäller – åtminstone för mig – att så länge jag själv mår bra så fortsätter jag leva så här som en del av min väg till välbefinnande. Du som ännu inte har provat – det är aldrig för sent!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar