Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Intressant fråga om 5:2 och trötthet

10 maj 2016

Jag får ofta frågor på 5:2-klubbens hemsida som kanske fler är intresserade av. Här är en:

Har hållit på med 5:2 i över 2 månader nu och gått ner 4 kilo, vilket jag är glad för. Jag fastar måndag och torsdag. Men dagen efter, tisdag resp fredag förmiddag, får jag matthetskänsla och den går inte över förrän jag får äta lunch. Jag äter havregerynsgröt och en smörgås på morgonen och dricker flera glas vatten men det hjälper inte. Hur göra?

Så här svarade jag:

Jag kan också känna mig lite seg på förmiddagen efter fastan, men det brukar gå över när jag äter en ordentlig frukost. Nu äter du ju gröt och smörgås vilket borde räcka för att få upp blodsockret. Det är också en vanesak detta med att fasta, men om matthetskänslan inte går över kanske du ska lägga till lite färsk frukt/bär eller en smoothie som sätter sprätt på omsättningen. Annars får du kanske tidigarelägga lunchen. Framförallt ska du inte träna när kroppen är tömd på energi. Ha det gott//Marie

Ps: Prova gärna min päronsmoothie med kardemumma

Meny-1403-päronsmoothie-420x300

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar