Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Intressant fråga om 5:2 och trötthet

  10 maj 2016

  Jag får ofta frågor på 5:2-klubbens hemsida som kanske fler är intresserade av. Här är en:

  Har hållit på med 5:2 i över 2 månader nu och gått ner 4 kilo, vilket jag är glad för. Jag fastar måndag och torsdag. Men dagen efter, tisdag resp fredag förmiddag, får jag matthetskänsla och den går inte över förrän jag får äta lunch. Jag äter havregerynsgröt och en smörgås på morgonen och dricker flera glas vatten men det hjälper inte. Hur göra?

  Så här svarade jag:

  Jag kan också känna mig lite seg på förmiddagen efter fastan, men det brukar gå över när jag äter en ordentlig frukost. Nu äter du ju gröt och smörgås vilket borde räcka för att få upp blodsockret. Det är också en vanesak detta med att fasta, men om matthetskänslan inte går över kanske du ska lägga till lite färsk frukt/bär eller en smoothie som sätter sprätt på omsättningen. Annars får du kanske tidigarelägga lunchen. Framförallt ska du inte träna när kroppen är tömd på energi. Ha det gott//Marie

  Ps: Prova gärna min päronsmoothie med kardemumma

  Meny-1403-päronsmoothie-420x300

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/fem-av-mina-favoritrecept-pa-fastedagarna/