Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

I Spetsbergen på Svalbard

28 april 2016

Igår kom vi till denna märkliga plats som ligger på 78° N, långt långt längre norrut än jag någonsin varit tidigare. Här växer inga träd och inga buskar men det är ett mäktigt och fantastiskt landskap med spetsiga! berg och allt är vitt, vitt, vitt.IMG_5289

Vi bor på världens nordligast belägna hotell – bara det är en häftig insikt… Vi gick och la oss strax efter 23.00 men då sken fortfarande solen. Efter den 19 april är det midnattssol här:

IMG_5287

Vi provade skidorna idag och snön är mer finkornig än vad vi är vana vid, så det var lite bakhalt… Inga vettiga skidspår fanns i byn, så vi åkte i scooterspåren, men var strängt tillsagda att inte åka för långt bort eftersom det förekommer isbjörn. En sån bjässe vill man INTE möta. En hanne kan väga uppemot 500 kilo…

IMG_5291

Vi såg inga isbjörnar i naturen, men vi besökte Svalbard museum som var väldigt fint och intressant. Där kunde man få klappa en isbjörn som var uppstoppad…..:

IMG_5293

På lördag går loppet Svalbard Ski Maraton och imorgon laddar vi upp med besök i en gruva. Då blir bilderna inte så vita….

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar