Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hur och när ska man motionera med 5:2?

13 september 2013

Har precis avslutat v.2 av den fantastiska 5:2 dieten.

Jag har börjat gå promenader varje dag (lite olika långt mellan 3-7 km) Jag tycker magen börjar försvinna lite redan. Jag har inte promenerat speciellt mycket innan så min fråga är: Vilket är bäst, att gå ca 3 km varje dag eller lite längre 3 dagar i veckan och i så fall på fastedagarna eller övriga dagarna?

Känner mig jättetaggad =)
Lena

Hej Lena,

Kul att du också tycker att det känns bra med 5:2 och att du är taggad att fortsätta! BRA att du kombinerar med motion! Du skriver inget om hur stor övervikt du har och därför är det lite svårt att rekommendera hur mycket du ska orka röra dig, men eftersom du inte är så motions-van, ska du inte ta i alltför mycket från början, utan låta kroppen vänja sig. Har du stor övervikt är det också viktigt att dina knän håller. Känn efter, men bli inte rädd för lite träningsvärk. Däremot ska du ta det lugnt om du får smärta i knäna!

Jag tycker egentligen att du kan gå så mycket som du bara orkar och hinner. Börja med tre km varje dag om det känns bra, och öka sedan successivt de dagar du hinner. Promenader orkar man även under halvfastedagarna, så du behöver inte äta extra för att orka gå, även om det blir 7 km. Så småningom när du blir starkare och konditionen blir bättre kan du även öka intensiteten – både genom att gå lite raskare och kanske lägga till stavar.

Heja, heja!
/Marie

 

Dela
Tweeta
Maila

7 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar