Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hur kommer man igång med viktminskningen?

2 september 2014

Hur gör jag för att komma igång med viktminskning. Jag trivs inte med mig själv, ett råd hur jag ska börja bara. Det är det som är svårt.

Anette

Mitt svar till Anette:

Det är oftast det enkla som är så svårt, Anette! Om jag bara får ge dig ett enda råd skulle det lyda: BESTÄM DIG!!!

Du trivs inte med dig själv som du ser ut och mår just nu, du vet vad du vill uppnå, men du vill troligen inte offra något för att komma dit. Du gillar att äta och du orkar inte riktigt ta itu med att förändra något om jag får gissa lite hejvilt. Men det är just här du måste ändra din egen inställning. Du måste inse att det bara är du själv som kan ändra dina mat- och motionsvanor. Ingen kan göra det åt dig, men du kan hämta stöd och hjälp från din omgivning och det är precis det du gör nu när du skriver till mig. Du vill få en knuff i baken och jag ger dig gärna den.

Som jag uppfattar dig har du nu kommit till en punkt när du är mogen att ta itu med viktminskningen. Semestrarna är över, vi har en  ny ”termin” som startar och just nu är det ett bra läge att göra ett avstamp. Passa på nu när du är motiverad och gör upp en plan för hur det ska gå till.

Välj metod – vill du dra ner lite varje dag och hålla koll på kalorierna, satsa på Itrim, Viktväktarna, 5:2 eller någon annan metod du hört eller läst om? Läs på, bestäm startdag och se till att sedan hålla dig konsekvent till konceptet under ett par veckor. Väg dig innan du startar och väg dig sen max 1 gång/vecka eller känn bara efter vad som händer i favoritjeansen utan att väga dig. Du kommer att få resultat om du är konsekvent och det kommer att sporra dig vidare!

Lätt som en plätt, eller hur? 😉 Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar