Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hur hantera 5:2 när man äter med barn i skolan???

30 augusti 2013

Ska börja med 5:2 dieten och det ska bli intressant. Jag är lärare och äter tillsammans med barnen dagligen. Min fråga är hur ska jag tänka vid matsituationen på jobbet. Eftersom jag endast ska äta 500 kcal på mina två fastedagar. Jag känner att det är svårt att exakt veta hur mycket jag kan äta av den maten samt hur mycket det innehåller.
Mvh/Marika

Hej Marika,

Det där är naturligtvis en smula knepigt om man vill hålla sig till 500 kcal EXAKT! Men nu är det så att man måste anpassa sig efter sin praktiska verklighet och då får du se till att komma sanningen så nära som möjligt! Om du äter 400 kcal under en fastedag eller 600 kcal spelar nog egentligen inte en avgörande roll på sikt – du kommer i alla fall att få en stor skillnad mot en vanlig ätardag!

För att veta hur mycket din skollunch innehåller kan du använda vår kaloritabell och skapa dig en ungefärlig uppfattning om vad du har ätit. Du vill troligen inte dramatisera detta inför dina elever, så du kan välja att äta en ganska liten portion med mycket grönsaker till för att inte hamna alltför högt i energi. Skulle det visa sig att din skollunch ger dig exepmpelvis 350 kcal, får du helt enkelt klara dig på 150 kcal resten av dagen. Många gör faktiskt så, att de äter ett enda stort mål under fastedagen, kanske med ettlitet extramål om utrymme finns. Själv delar jag upp mina 500 kcal i 2 delar och äter oftast bara lunch och kvällsmål och det går alldeles utmärkt om man dricker vatten och te däremellan.

skolmat

Dela
Tweeta
Maila

1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar