Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hur får man ett fastare ansikte?

6 maj 2016

Hej Marie! Under 2015 gick jag ner lite mer än tjugo kilo i vikt, något som har hjälpt mig både psykiskt och fysiskt eftersom jag var överviktig innan. Däremot så har jag märkt att min hud i ansiktet har börjat hänga lite, jag är bara arton år och vet att min hud egentligen bör vara ”fast” men istället så ser jag hängig och tröttare ut vilket i sin tur leder till att jag också ser äldre ut. Det här gör mig väldigt ledsen och jag vägrar göra något ansiktslyft, jag har läst mycket om ansiktsyoga och träning för ansiktet men vet inte om det är någon lösning. Finns det någon lösning för mig att få ett ”fast” ansikte igen? Tack på förhand!

Mitt svar på denna fråga:

Först och främst vill jag gratulera dig till att du tagit tag i din övervikt och att du mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Jag har en liten fundering om vilken metod du använt för att gå ner i vikt. Det kan nämligen vara så att du fått någon form av lättare brist på några vitaminer eller mineraler som gör att du ser glåmig och hängig ut.

Men det är också definitivt så att huden inte hinner med att strama till sig om din viktminskning har gått relativt snabbt. Kroppens celler förnyas kontinuerligt, men det tar tid innan huden återfått sin smidighet och lyster.

Jag håller med dig om att du absolut inte ska göra några ansiktslyft eller använda andra ”mirakelmetoder”. Ditt ansikte kommer att naturligt få en fastare struktur om du har lite tålamod. Skratta ofta – det ger träning för ansiktsmusklerna, men du kan också gör andra grimaser för att snabba upp processen.

Drick mycket vatten, gärna 1,5-2 liter dagligen och ersätt inte vattnet med andra drycker.

Ät mycket frukt och grönt och tänk på att välja livsmedel med olika färger så att du får i dig mycket nyttiga antioxidanter som kroppen och även huden mår bra av.  Broccoli, tomater, blåbär, spenat, jordgubbar, morötter, apelsiner…….listan kan bli hur lång som helst.

Vistas ofta ute i friska luften och tänk på att motionera mer än bara ansiktet. Promenader och cykelturer ger rosiga kinder och gör susen för hyn även långsiktigt.

Lycka till//Marie

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar