Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hur ersätter jag keso och kesella som mjölkproteinallergiker?

18 januari 2015

En fråga från en läsare:

Jag behöver gå ner ca 7-8 kilo och vill gärna följa GI eftersom den känns naturligast för mig och skulle funka i vardagen även i framtiden. Problemet är att jag lider av mjölkprotein allergi och har svårt att komma på ersättande proteinkällor , istället för keso, kesella etc

Annica

Hej Annica,

Bra att du hittat en metod som passar dig! Min första tanke – hur gör du idag? Vad äter du istället för keso och kesella? Dessa produkter är ju inte ett måste bara för att du ska gå ner i vikt. Ersätt dem med ris-, majs-, soja- eller havrebaserade produkter, eller välj helt enkelt andra recept som inte innehåller keso eller kesella. Du kan göra smooties med frukt/grönsaker/bär och havremjölk eller använda mandelmjölk. Det enda du behöver tänka på när du byter produkter i ett recept är att notera hur många kalorier du får i dig så att du får din önskade viktminskning.

Den här smoothien ger 100 kcal:

Mixa 1 dl frysta bär med 1 dl sojamjölk. Häll upp i glas och toppa med 1 msk müsli. Servera med 1 tärnad kiwifrukt.

Jag brukar alltid säga att man ska försöka undvika att se sin allergi som ett hinder, likväl som man ska försöka se sin viktminskningsambition som en positiv åtgärd istället för något jobbigt och tråkigt. Fokusera på allt du KAN äta istället och planera dina måltider efter detta! Lycka till!

121596844

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar