Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hotellfrukost i Alperna

16 mars 2016

En av anledningarna till att välja italienska alperna som resmål är faktiskt maten! Men det finns ett undantag från den fantastiska matkulturen – deras frukostvanor… Visst finns det krämig (=fet) yoghurt med müsli och ett fat med fin uppskuren skinka, men resten är tveksamt. Vitt bröd, ingen frukt, inga grönsaker, inget grovt bröd, ingen gröt. Ägg finns det, men de är kalla och så hårdkokta att äggulan är grön. Däremot satsar de på kakbordet. Man kunde tro att det är en dessertbuffé. Så här ser den ut:

IMG_4984

Vi äter däremot fräscha luncher i backen. Förutom en massa pastarätter kan man välja bland allehanda sallader, soppor, fisk och kött. Eftersom vi sedan äter en förnämlig 4-rätters middag väljer jag oftast en gulaschsoppa eller som igår en sallad med gratinerad getost.

IMG_5006

Att tänka sig en fastedag här känns inte rimligt, det får bli när jag kommer hem. Det är en av fördelarna med 5:2-metoden. Funkar det inte att fasta på semestern, så är det bara att hoppa över den veckan och återgå när man kommit hem.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar