Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hotellfrukost är så gott!

3 maj 2016

Det är något alldeles speciellt med hotellfrukost. Det där med att bara gå och ta av allt som står framdukat och ser så gott ut.

På Svalbard bodde vi bra utan att det var lyxigt och även här var frukostbuffén något vi såg fram emot när vi vaknade.

Yoghurt med olika sorters müsli, frön och nötter. Nybakt grovt bröd med rökt renstek och paprika, äggröra… Det fanns wienerbröd också, men jag tog inte ett enda – smakade på ett hörn men det fick räcka. Så himla gott var det faktiskt inte. Men nog åt jag ändå nästan dubbelt så mycket mot vad jag gör hemma. Tack och lov rörde vi oss en hel del, men brallorna sitter lite trångt nu. Det får bli lite åtstramning några dagar så fixar det till sig.

Jag frossade i uppskurna bitar av apelsiner, grape och andra frukter. Varför äter jag inte det här hemma? Det är ju så enkelt att skära en apelsin i klyftor och äta med kroppen. Dessutom är det sååå mycket bättre än att dricka ett glas juice. Du får i dig mycket mer fibrer på det viset och blir mer mätt än av ett glas juice. 2 dl juice ger ungefär lika mycket energi som 2 hela apelsiner, vilket blir du mest belåten av?

Orange fruit. Slices isolated on white

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar