Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Har du provat tomatcarpaccio?

20 augusti 2016
Så här enkelt gör du en nyttig, lätt, enkel, kalorisnål och supergod förrätt!

Mitt lilla barnbarn (Morris 1,5 år) tog med sig sina föräldrar till Sicilien i somras och eftersom även de är matroade lät de sig inspireras av det italienska köket. Vi träffades på sommarparadiset i Byxelkrok och mamma Sara bjöd på en suveränt enkel men underbart god rätt.

Det är ingen nackdel att tomater dessutom är sprängfyllda med nyttigheter, t. ex antioxidanter lykopen som har en skyddande effekt mot olika cancerformer. Ju rödare tomater, desto bättre! Passa på nu när tomaterna är goda och solmogna och servera en carpaccio på tomater! Så här gör du:

Skiva tomater tunt, vrid några varv med svartpepparkvarnen, strö på lite flingsalt, droppa över olivolja och hyvla tunna flagor av en god parmesanost över det hela. Servera som förrätt, gärna tillsammans med några skivor parmaskinka och kanske ett gott bröd!

IMG_5831

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar