Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Har du lagat bläckfisk nån gång?

29 mars 2016

Jag skrev ett recept på en skaldjurssallad där jag tänkte att bläckfiskarna skulle se lite kuliga ut på bild. Gick glad i hågen till fiskhandlaren och köpte ett gäng små gulliga bläckfiskar – färdigrensade och allt!

Så när jag kom hem slog det mig att jag aldrig har tillagat bläckfisk förr. Ärligt talat tycker jag att det är lite läskigt – troligen sen min pappa berättade att han en gång i sin ungdom höll på att bli nerdragen i djupet av en gigantisk bläckfisk. Sant eller inte, men sen dess har jag haft en viss aversion mot dessa blötdjur.

Nåväl här stod jag nu med min påse med små krullarmade varelser. Jag hade köpt 100 g och räknade med att de skulle krympa till ca 75 g som jag hade skrivit i mitt recept. Men insåg plötsligt att jag inte hade en aning om hur de ska tillagas – förr har jag köpt frysta färdigkokta. Började googla, men hittade inte något bra recept – alla utgick från STORA bläckfiskar.

Äsch, jag slängde dem i kokande fiskbuljong och efter 10 minuter kändes de färdiga. La dem på vågen och av mina 100 g var det knappt 30 kvar…men faktiskt riktig goda och jättesöta att se på. Eller hur?

IMG_5167

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar