Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hämta gratis nyttig mat i skogen!

13 september 2016
Förena nytta med mera nytta! Mat och motion på bästa sätt!

I förrgår tog vi en riktigt härlig lång träningspromenad – ja, det var alltså i grevens tid innan jag blev förkyld. Jag gick med gympadojor och en vattenflaska, Göran med vandringskängor och 12-kilos ryggsäck… Jag hade träningsappen igång för att se vilket tempo vi kunde hålla. Målet var att hålla ett snitt på 6 km/h vilket faktiskt är ganska raskt. Samtidigt njöt vi av underbart vacker natur. De här bilderboksmässiga flugsvamparna är ju oerhört vackra om än lömskt giftiga!

IMG_5917

Det är riktigt intressant hur man får in nåt slags lunk som är väldigt jämn. Vi gick 17,5 km och kom hem efter 2  timmar och 55 minuter – och hela tiden höll vi ungefär samma takt, snittet låg på 6,02 km/h. På hemvägen stod där plötsligt en ståtlig Karl Johanssvamp vid kanten av stigen, så när vi hade ätit och vilat ett par timmar gick vi ut i skogen igen. Det blev säkert minst 5 km till – betydligt långsammare, men framförallt fick vi ihop till några burkar nedsmält svamp att lägga i frysen. De finns där att hämta – gratis OCH gott och dessutom kalorisnålt och nyttigt!

IMG_5921

Att laga en omelett på hemplockad svamp är extra smakligt! Prova gärna det här receptet!

Meny-1003-svampomelett-420x303

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar