Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Hälsoeffekter av 5:2 – räcker det med 6:1?

6 augusti 2014

Det kom ett handskrivet brev från Maria…det är inte ofta man får ber på posten nuförtiden, så det var lite kul.

brev

 

Maria undrade om hon måste börja om med 5:2 efter att ha gjort ett fasteuppehåll under sommaren, eller om hon kan fortsätta med 6:1 som hon nu kört tidigare för att få de hälsoeffekter hon vill uppnå.

Egentligen har Maria gjort samma sak som jag och säkert många med oss. Det finns inte så värst mycket forskning att luta sig emot, men jag har uppfattningen och tron att de hälsoeffekter vi redan fått, finns kvar om vi inte har tokslarvat alldeles galet under sommaren.

Det rimliga att tänka sig är att effekten blir snabbare och tydligare om man kör 5:2 istället för 6:1 under en period, men många menar att redan 6:1 räcker för att få bra resultat. Är man långsiktig och fortsätter med 6:1 tror jag att det räcker långt. Det är i alla händelser bättre än att inte lyckas få till det i vardagen och kanske strunta i alltihop. Eller att skaffa sig dåligt samvete. Mår man bra, så är det ändå huvudsaken och särskilt om man inte vill gå ner i vikt utan bara använda 6:1 för hälsans och välmåendets skull och kanske för att hålla sin vikt – då är det utmärkt, tycker jag.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar