Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Gymträning och 5:2 – går det ihop?

  25 mars 2014

  Kan jag träna på gymmet den dagen som jag äter 500 kcal (5:2)
  Kakan

  Mitt svar till Kakan:

  Visst kan du träna på gymmet under en fastedag. Rent logiskt borde du orka mest på förmiddagen när du fortfarande har en hel del energireserver kvar i muskler och i levern (i form av glykogen). Styrketräning kräver inte så mycket snabb energi som ett långt konditionspass, så det finns faktiskt de som kör ett tufft styrkepass strax innan man bryter fastan för att ta ut det allra sista av energireserven. ”The Warrior Diet” bygger just på denna princip, men den är nog mest till för dem som tränar extremt, typ body building och det kanske inte är det allra nyttigaste för oss på en mer vanlig träningsnivå.

  Som i de allra flesta fall när det gäller 5:2 kan man anpassa metoden efter sig själv och sitt eget välbefinnande. Prova dig fram – troligen upptäcker du att du orkar mer än du kunnat föreställa dig, även under fastedagarna.

  Om du vill vara riktigt smart och se till att få ut mesta möjliga av ditt träningspass, kan du se till att använda dina 500 kalorier på ett klokt sätt. Ät då ett mål mat ca 2 timmar innan träningen, kanske 1/2 avokado och lite keso/kesella lätt. Efter träningen äter du inom 1/2 timme något proteinrikt men även lite kolhydrater för att musklerna snabbt ska få ny näring och återhämta sig, kanske en knäckemacka med ägg. På dessa två mål går det åt 250-300 kcal och du har ca 200-250 kcal kvar till resten av dagen.

  Lycka till med både träning och fasta!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/forelasning-om-sotsug/