Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Gott Nytt 5:2-År

31 december 2015

Ibland hänger sig min dator och då måste den startas om. Samma sak händer med min iPhone – den behöver också stängas av ibland.

Själv mår jag utmärkt när jag fått stänga av matintaget ett dygn. Jag vaknar oftast tidigt morgonen efter en fastedag och är då skönt hungrig utan att ändå känna mig utsvulten. Den där knäckemackan till frukost smakar extra underbart när magen är tom och jag känner inget behov av att svulla extra – tvärtom blir jag behagligt mätt och belåten på ganska lite.

Jag ger mig alltså inte när det gäller att leva med korttidsfasta. Det har blivit min livsstil och ett sätt för mig att köra en omstart då och då. Och jag mår bra av det!

2015 blev ett spännande år med många resor, nya bekantskaper och inte minst chansen att få följa mitt barnbarns första år! Det är en verklig liten ögonsten som ger mig fantastiska lyckostunder.

Några nyårslöften brukar jag inte ge, men visst ger början på ett nytt år lite tankar om hur det nästa kommer att bli. För 2016 önskar jag mig först och främst god hälsa och jag tänker göra vad jag kan för att må så bra som möjligt utan att bli alltför nitisk. Men att fortsätta med korttidsfasta är en självklarhet, liksom att försöka röra mig så mycket jag orkar.

Jag har satt upp ett mål – att köra Tjejvasan i slutet av februari – och just nu tränar jag lite lagom för att kunna genomföra det med hedern i behåll. Målet är inte galet högt – kan jag klara det på 3 timmar är jag nöjd. Har ju ingen aning om hur det funkar, har aldrig kört ett skidlopp förr och det kanske bara är trängsel. Men det är en utmaning och det ska bli kul.

Nyårsafton blir en lugn tillställning i år, men hummer blir det säkert på menyn. Godast tycker jag att den är helt naturell och utan feta såser. Däremot får den gärna sällskap av lite nyårsbubbel!

Hummer

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!

 

Champagne 2016

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar