Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Gör 5:2 att du känner dig frusen? Så här kan du mota kylan i kroppen!

13 januari 2014

Tänk att idag fryser jag trots att jag inte fastar. 7 minusgrader är ingen arktisk kyla direkt, men det verkar som om man inte riktigt har fattat att det är vinter på gång. Det känns som om kylan kryper in genom varenda springa i väggarna…

Annars är det ganska vanligt att fastan i sig gör att du känner dig lite frusen. Anledningen är helt enkelt den att kroppen väljer att använda de futtiga kalorier som kommer in i kroppen till de allra mest livsnödvändiga funktionerna. Du andas, hjärtat ska slå och pumpa runt blodet i kroppen och då blir det kanske inte så mycket energi kvar till att hålla temperaturen uppe. Kroppen snålar helt enkelt på energin.

Vad gör du då om du känner dig frusen – förutom att sätta på lite extra kläder? Jo – varmt te hjälper en del, men framför allt att hålla dig i rörelse. Om du har ett stillasittande jobb – res på dig lite då och då och gör några djupa knäböj varvat med höga knäuppdragningar. Det tar bara två minuter och förutom att det gör dig varm, stärker det benmusklerna och förbrukar ett gäng extrakalorier!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar