Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

God Jul i ensamhushåll

23 december 2013

Idag är det min sista chans att ge magen lite välbehövlig vila innan jul. Schemat är fullspäckat med en massa matlagning och pysslande. Julskinkan ska bakas och griljeras, köttbullar trillas, Jansson ska strimlas och paketen ska rimmas.

Ibland tänker jag att jag ska skippa allt det där som hör julen till, men det är verkligen mysigt att fixa, känna dofterna och återuppliva känslan av förväntan. Visst kan det tyckas onödigt mycket av det, men det onödiga har jag skalat bort. Förr gjorde jag hemlagad korv, sylta, polkagrisar och 7 sorters kakor…

Jag som så många andra lever i ensamhushåll och då kan det tyckas ännu märkligare att hålla på och pyssla på egen hand. Visst hade det varit roligare att vara många tillsammans men varför ska jag missunna mig det mysiga pysslet? Visst är det lite stressigt ibland när allt ska hinnas som jag VILL göra, men det som inte hinns med får helt enkelt vänta eller skalas bort. Igår hade jag gärna haft hjälp när granen skulle införskaffas och sågas ner till lämplig storlek, men jag konstaterade att även det gick bra på egen hand och nu står den här och doftar.

gran2013

I morgon ska min son Daniel och jag fira julafton med (för mig) årets första julbord. Det är verkligen gott, tycker jag och det måste inte bli magknip om man väljer smart. Eftersom jag fastar idag har jag dessutom krympt magsäcken en smula, så det ryms inte så mycket innan jag är mätt. Mer om detta i min 5:2-blogg.

Idag ska jag också hinna med och premiärchatta på 5:2-klubbens sida. Undrar om jag blir ensam så här dan före doppare-dan? Kom in och hälsa på om du är medlem, vetja’! Till alla er andra passar jag på och önskar en riktigt God Jul!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar