Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Ger 5:2 blodsockerfall?

29 september 2016

Hej! Jag ska precis köra igång med 24 timmars fasta i morgon för första gången. Är lite fundersam på blodsockerfall om jag inte äter nåt förrän till middagen. Kan det bli ett problem? mvh / Mia

Hej Mia,

De allra flesta som använder periodisk fasta upptäcker att blodsockerfallet inte inträder alls eller åtminstone i väldigt låg grad. Kroppen anpassar sig snabbt och om du bara ser till att dricka tillräckligt med vatten kommer du säkert att må bra. Visst kan du få lite huvudvärk eller känna dig en smula matt men det brukar ge med sig efter ett  par veckors invändning. Och visst blir man hungrig ibland men det är inget farligt och dessutom brukar det gå över.

Om du tycker att det blir jobbigt att vara utan mat så länge kan du istället testa 5:2 då du i alla fall får äta litegrann under dagen.

Lycka till//Marie

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar