Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Går man ner av promenader och potatis?

20 januari 2014

Jag har nyligen börjat promenera 50-60 minuter per dag. Jag har samtidigt slutat med alla former av godis/läsk och dragit ner kraftigt på kolhydrater, kan bli en potatis till middagen ibland. Är detta ett effektivt sätt att börja tappa kilon. Jag har tänkt trappa upp promenaderna både längd och tidsmässigt eftersom. Jag har tränat förut och skippat kolhydraterna och gick då ner en massa kilon (som jag sen gick upp).
Lunkan

Härligt att du börjat promenera – det är bra ur många synvinklar, inte bara för viktminskningens skull! Eftersom du också kombinerar promenaderna med att ta bort alla snabba kolhydrater kommer du säkert att gå ner effektivt i vikt förutsatt att du inte ökar på energiintaget i motsvarande mängd med andra livsmedel. Totalt sett måste du få en skillnad mellan energiintag och energiförbrukning för att vikten ska minska.

Att ta bort alla snabba kolhydrater är också bra. Dessa tycks ha effekten att enbart öka suget efter att äta mer, men du behöver inte ta bort ALLA kolhydrater. Att äta potatis till middagen är helt okej (för att inte säga BRA!). När du äter potatis i kombination med proteinrik mat får du inte den snabba blodsockerhöjning som man annars är rädd för när det gäller kolhydrater. Potatisen ger bra mättnad och ett fint vitamintillskott, så det kan du gärna fortsätta äta, liksom andra rotfrukter och fullkornsprodukter.

potatis

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar