Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Går det att kombinera 5:2 med Viktväktarna?

14 april 2014

Jag fick en fråga på chatten i torsdags om det går att kombinera Viktväktarnas program med 5:2-metoden. Mitt svar måste bli att det funkar ur 5:2-perspektiv men troligen inte om du frågar en representant för Viktväktarna.

5:2 bygger enbart på att man 2 dagar i veckan snålar in på kalorierna och äter max 500 kcal (600 för män). Rent teoretiskt fungerar det ihop med vilket annat ätmönster som helst. Du kan vara strikt LCHF:are, äta enligt GI,vara vegetarian eller stenålderskostare – allt funkar bara du håller dina dagar av halvfasta som  ju är grundtanken i 5:2. Om du vill använda viktväktarrecept inom ramen för dina kalorier och Viktväktarnas hela koncept för de övriga 5 dagarna borde det också gå utmärkt.

Men jag tror inte att ViktVäktarna tycker att 5:2 är optimalt om jag förstått det rätt. Den metoden bygger på att äta varierat vilket är utmärkt, men att man ska äta ungefär lika mycket veckans alla dagar.

Jag tycker att VV är bra, och ser alltså inget hinder i att man äter VV-mat i kombination med 5:2. Kruxet är möjligen att man hos Viktväktarna fortfarande räknar points istället för kalorier – i så fall bör man räkna om maten till kalorier för att hitta rätt energinivå.

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar