Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Funkar 5:2-klubben för den som vill välja två mål om dagen?

1 mars 2014

Jag är väldigt sugen på att bli medlem i 5:2 klubben. Men jag är lite undrande…själva idén med fastan va ju att hålla sig till 500 kalorier på två mål och inte tre som ni förespråkar. Och att inta kalorierna morgon och lunch så att själva fastan blir minst 16 timmar för bästs effekt. Går det att välja menyer på två mål? Tack.
Suss

Mitt svar till Suss:

Vad kul att du är sugen på att bli medlem i 5:2-klubben. Det finns många fördelar med att vara medlem – dels får du tillgång till chattar, bloggar och all information du kan behöva för att lyckas. Men dessutom har du möjlighet att energiberäkna och föra kostdagbok för att få verklig koll på ditt energiintag – både på fastedagarna och på ”ätdagarna”.

Själva idén med fastan är att hålla sig på ett väldigt lågt energiintag, ca 25 % av det vanliga. Om du sen väljer att lägga kalorierna på 1, 2 eller 3 mål om dagen spelar faktiskt ingen avgörande roll. Du väljer det du trivs med och resultatet rent hälsomässigt och viktminskningsmässigt bör inte påverkas. Vi förespråkar inte någon av modellerna utan säger tvärtom att du kan göra på det sätt som just du mår bäst av.

Som medlem i 5:2-klubben kan du alltså registrera det du äter i din egen dagbok och då går det utmärkt att lägga det på två mål. Du väljer då bland de recept du vill för att komma upp i 500 kcal. Du har också tillgång till vår kaloritabell på enskilda livsmedel så att du kan plocka ihop din egen meny! Lycka till!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar