Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Fettisdagen utan semla!

17 februari 2015

Men ojdå, är det idag??? Här har pratats semmelwraps och semmelrecept i flera veckor. De första semlorna i butik såg jag redan i julas och så inser jag att det är idag som är fettisdagen. Det är lite skoj med såna här hypar, särskilt om man kan nöja sig med att se utan att röra – åtminstone att inte lockas av att äta jämt. Då vore det bättre att uppmärksamma olika äppelsorter eller något annat som är bra för kroppen.

Såg nyss på TV en intervju med en man utanför Tössebageriet som stod först i kön innan de öppnat. Han äter EN semla om året och då ska den vara nybakad från kondis. Jag brukar också säga att man ska njuta av specialiteter och njuter mest gör man om man inte äter det för ofta, så min semmeldag brukar också infalla en gång om året. Nu bakade ju jag en semmellängd för flera veckor sen eftersom den skulle fotograferas till MåBra, men jag smakade faktiskt inte på den, utan den fick följa med hem till fotograf Jenny Grimsgårds familj.

nyttiga-smala-slanka-kalorisnåla-semlor-kalorier-nyttigare

Så hur gör jag idag? Hm, jag hade min fastedag igår (ja, jag lever fortfarande med 5:2-metoden) så visst finns det utrymme för en semla, men egentligen tycker jag ju inte att det är så otroligt gott. Hade jag haft sällskap kunde jag tänkt mig att baka och bjuda på min lång-semla. Perfekt för ett sällskap där någon vill smaka en liiten bit och låta fantasterna äta upp resten, men inte sitter jag hemma på kammaren och trycker i mig en semla bara för sakens skull – nej det får nog vara i år. Jag tar nog ett extragott äpple istället 🙂

äpple

Dela
Tweeta
Maila

1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar