Annons
MENY
  • Ämnen
  • Om
  • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

    Annons

    Fettisdagen utan semla!

    17 februari 2015

    Men ojdå, är det idag??? Här har pratats semmelwraps och semmelrecept i flera veckor. De första semlorna i butik såg jag redan i julas och så inser jag att det är idag som är fettisdagen. Det är lite skoj med såna här hypar, särskilt om man kan nöja sig med att se utan att röra – åtminstone att inte lockas av att äta jämt. Då vore det bättre att uppmärksamma olika äppelsorter eller något annat som är bra för kroppen.

    Såg nyss på TV en intervju med en man utanför Tössebageriet som stod först i kön innan de öppnat. Han äter EN semla om året och då ska den vara nybakad från kondis. Jag brukar också säga att man ska njuta av specialiteter och njuter mest gör man om man inte äter det för ofta, så min semmeldag brukar också infalla en gång om året. Nu bakade ju jag en semmellängd för flera veckor sen eftersom den skulle fotograferas till MåBra, men jag smakade faktiskt inte på den, utan den fick följa med hem till fotograf Jenny Grimsgårds familj.

    nyttiga-smala-slanka-kalorisnåla-semlor-kalorier-nyttigare

    Så hur gör jag idag? Hm, jag hade min fastedag igår (ja, jag lever fortfarande med 5:2-metoden) så visst finns det utrymme för en semla, men egentligen tycker jag ju inte att det är så otroligt gott. Hade jag haft sällskap kunde jag tänkt mig att baka och bjuda på min lång-semla. Perfekt för ett sällskap där någon vill smaka en liiten bit och låta fantasterna äta upp resten, men inte sitter jag hemma på kammaren och trycker i mig en semla bara för sakens skull – nej det får nog vara i år. Jag tar nog ett extragott äpple istället 🙂

    äpple

    Dela
    Tweeta
    Maila
    1 kommentar
    artiklar | recept
    Annons


    Annons

    Hälsoverktyg
    Kaloritabell
    Motionstabell
    Räkna ut ditt BMI
    Räkna ut ditt kaloribehov
    Räkna ut din midja / höftkvot
    Ner i vikt - tjänster
    Onlinekurser för nya vanor
    Veckans meny
    Nyhetsbrev

    Laddar http://viktcoachen.mabra.com/alltid-hungrig-vad-gor-man-at-det/